Sokołów wprowadza kolejne nowości z myślą o osobach poszukujących prostych sposobów na wzbogacenie codziennej diety w wartościowe i naturalne produkty roślinne. To cztery rodzaje dań gotowych, które poszerzają asortyment Z Gruntu Dobre. Spełnią one oczekiwania zarówno miłośników tradycyjnych smaków, jak i tych, którzy preferują potrawy inspirowane kuchniami świata. Nowe propozycje z linii Z Gruntu Dobre to: Biryani – ryż w stylu indyjskim z czerwonym sosem, Chilli sin carne z ryżem, Pulpeciki w sosie pomidorowo-cebulowym z ryżem oraz Roladki z nadzieniem warzywnym w sosie pomidorowym z ryżem. Wszystkie te dania mają „czystą etykietę” – nie zawierają konserwantów, a ich składniki są w 100% naturalne.
Jak dziś chcemy jeść? Zdrowo, wygodnie i naturalnie! Coraz więcej osób stara się, by ich codzienny jadłospis był odpowiednio zbilansowany, różnorodny i bogaty w produkty pochodzenia roślinnego. Z drugiej strony, współczesny tryb życia sprawia, że nie zawsze mamy czas na samodzielne przygotowywanie pełnowartościowych posiłków. Idealnym rozwiązaniem są tu oczywiście dostępne na rynku w szerokim wyborze dania gotowe. Przy ich wyborze kierujemy się smakiem, warto jednak też zwrócić uwagę na skład i sięgać po te, które są naprawdę wartościowe, dobrej jakości i bez sztucznych konserwantów. Właśnie takie są nowe dania gotowe z sokołowskiej linii Z Gruntu Dobre. Zawierają one wyłącznie warzywa, składniki roślinne i naturalne przyprawy. Powstają z zachowaniem najwyższych standardów jakości. Odpowiednio zbilansowana porcja stanowi wartościowy, bogaty w białko roślinne posiłek. To znakomite rozwiązanie nie tylko dla wegan czy wegetarian, ale także fleksitarian i wszystkich, którzy chcą zadbać o to, by na co dzień spożywać więcej produktów pochodzenia roślinnego
Dania gotowe Z Gruntu Dobre wyróżniają też wyjątkowe walory smakowe. Wśród nowości znaleźć można cztery oryginalne propozycje:
- Biryani – ryż w stylu indyjskim z czerwonym sosem Z Gruntu Dobre – biryani to klasyczna potrawa kuchni indyjskiej, jednej z najbardziej znanych i cenionych na świecie. Smak tego dania podkreślają orientalne przyprawy, a ostrości dodaje pieprz i papryka.
- Chilli sin carne z ryżem Z Gruntu Dobre – czyli bezmięsna wersja niezwykle popularnego, meksykańskiego dania. Zachwyca bogactwem smaków i aromatów, dzięki specjalnie dobranej mieszance przypraw.
- Pulpeciki w sosie pomidorowo-cebulowym z ryżem Z Gruntu Dobre – doskonale doprawione pulpeciki w wersji wege, których walorów smakowych dopełnia pomidorowo-cebulowy sos. To lekki, a przy tym pożywny posiłek.
- Roladki z nadzieniem warzywnym w sosie pomidorowym z ryżem Z Gruntu Dobre – danie wege podane w ciekawej formie. Wegańska wersja roladek z warzywnym, pełnym naturalnego błonnika nadzieniem, doskonale komponuje się z delikatnym ryżem i aromatycznym sosem pomidorowym.
Dania gotowe Z Gruntu Dobre są wygodne i szybkie w przygotowaniu – wystarczy je podgrzać, by otrzymać wartościowy i smaczny posiłek roślinny. To doskonała propozycja na lunch, obiad lub ciepłą kolację.